Äntligen påsk igen!

Fåglar som kvittrar, utslagen krokus och en och en annan som beklagar sig över pollenkliande ögon? Det kan bara betyda en sak – våren är här! För oss på Abba är våren synonym med påsken! Kanske den mest kravlösa och fria högtiden vi har? Med det sagt vill vi uppmuntra alla att ta sig tiden att samla nära och kära och njuta av riktigt god mat. Varför inte göra en egen sill som gå bort-present? Eller en riktigt härlig matjeskrans? Här har vi samlat våra bästa tips för att få till riktigt god påskmat!

Ett påskbord för alla

Oavsett om du är en mästare i köket eller vill ha hjälp med enklare tips till en god påskmeny har vi inspiration som passar alla. För dig som vill impa på nära och kära kanske vår matjeskrans är ett påskrecept för dig? Eller varför inte prova en ny typ av sillinläggning på påskmiddagen? Dunkar ditt hjärta för det traditionella och klassiska? Lugn – vi har något för alla. Oavsett vad som faller dig i smaken, både bokstavligt och tidsmässigt, kan vi lova dig att det blir en välsmakande påskbuffe!

Testa något nytt i påsk

Klassisk påskmat i all ära, men ibland vill man sätta sin egen prägel på påskbordet. Kanske vill du imponera med nya påskrecept eller modernisera klassiker? Våga kombinera det traditionella med nya influenser! Vad sägs om snittar med rostad-potatis och västkustmajo eller asiatisk citrussill cevichestyle?

Det klassiska påskbordet

Ibland är det skönt att veta att vissa saker kan få vara precis sådär som de alltid har varit  Därför hjälper vi dig med ett klassiskt påskfirande! Vi tipsar om att skapa en enkel påskbuffé med en uppskattad matjestårtajanssons, egen senapssill och god romsås till laxen. Eller varför inte prova en av våra färdiga sillar där vi har gjort jobbet åt dig, du hittar flera av våra älskade klassiker här

PÅSKENS SAMARBETEN

Varje högtid samarbetar vi med noga utvalda sillälskare för att inspirera fler till att våga prova på högtidsbordets höjdpunkt – sillen! Den här påsken har vi blivit fulltankade med ny inspiration från Jennie Walldén, Sofia Henriksson och Jennifer “Gottigheter” Eriksson.

Guldkorn du inte får missa i påsk

Vad har man egentligen på påskbordet? Ja, frågorna är många och svaren ganska få. Påsken är på många sätt vår minst klassiska högtid. Men en sak är säker – en god påskbuffé är ett måste! Vi har iallafall våra guldkorn – kanske blir det nya klassiker hemma hos er? En skånsk lerpottasill med potatis och matjessill? Eller gubbröra i mängder! Mmm vad vi älskar gubbröra, den perfekt krämiga blandningen av ansjovis och ägg. Med dessa guldkorn i din repertoar kan vi utlova en fulländad påskmeny!

Jansson, Jansson världens bästa Jansson

Det godaste man har sätter man på bordet – så även till påsk! Frågar du oss så äter vi Janssons frestelse året om. En krämig klassiker med sälta från ansjovis, täckt av ett krispigt täcke av ströbröd. Vi tipsar även om vårt populära recept på Janssons frestelse med Västerbottenost – en modern variant som är ett utmärkt tillskott på påskbordet! Samtidigt som den fysiska uppslutningen runt bordet nog är något mindre i år kanske vår portionsvariant passar bra. Stor eller liten portion, det väljer du. Vi hjälper dig med den godaste Janssons frestelsen. Slut upp online och njut tillsammans!

Vill du imponera med egen inlagd sill till påsk?

Med vår enkla 5-minuterssill är det klart innan du ens vet ordet av det! Det allra bästa är att du själv kan välja dina favoritsmaker och skapa unika kombinationer till påskbordet. Dessutom går det att variera i all oändlighet. Passa även på att använda säsongens alla godbitar och bli miljöhjälte! Kanske finns ingredienserna till din unika påsksill bara ett stenkast utanför fönstret? Följ vårt enkla recept eller skapa ett eget. Vad du än väljer så kommer en egen inlagd sill vara en succé på din påskbuffé!

Några favoriter!