Äntligen påsk igen!

Framför oss stundar en fullfjädrad högtid med familj, vänner och god mat. Årets påsktraditioner blir även i år något annorlunda, men likväl så god. I nytänkande tider som dessa, våga prova att kombinera ett klassiskt påskbord med nya recept på påskmat! Vem vet, kanske blir det succé och ett nytt måste på påskbordet! Kan det vara din egengjorda sill som tar hem priset i år? Oavsett så hjälper vi dig att fixa den godaste påskmaten.

Ett påskbord för alla

Oavsett om du är en mästare i köket eller vill ha hjälp med enklare tips till en god påskmeny har vi inspiration som passar alla. För dig som vill imponera på nära och kära kanske vår matjeskrans är ett påskrecept för dig? Eller varför inte prova lite moderna asiatiska influenser till påskmiddagen? Självklart hjälper vi dig även med klassisk påskmat. Oavsett vad som faller dig i smaken, både bokstavligt och tidsmässigt, kan vi lova dig att det blir en välsmakande påskbuffe!

Imponera på vännerna i påsk

Klassisk påskmat i all ära, men ibland vill man sätta sin egen prägel på påskbordet. Kanske vill du imponera med nya påskrecept eller modernisera klassiker? Våga kombinera det traditionella med nya influenser! Vad sägs om crustad med pepparrotskräm och caviartopp eller asiatisk citrussill cevichestyle?

Det klassiska påskbordet

Ibland är det skönt att veta att vissa saker är precis så som de alltid har varit – kanske mer nu än någonsin tidigare. Därför hjälper vi dig med ett klassiskt påskfirande! Vi tipsar om att skapa en enkel påskbuffé med en uppskattad matjestårta eller janssons egen senapssill och god romsås. Eller varför inte prova en av våra färdiga sillar där vi har gjort jobbet åt dig, du hittar många av våra älskade klassiker här

Guldkorn du inte får missa i påsk

Vad har man egentligen på påskbordet? Ja, frågorna är många och svaren ganska få. Påsken är på många sätt vår minst klassiska högtid. Men en sak är säker – en god påskbuffé är ett måste! Vi tipsar om våra guldkorn. Vad sägs om en matjessilltårta? Eller varför inte en skånsk lerpottasill med potatis och matjessill? Men kanske viktigaste av allt – Gubbröran! Mmm vad vi älskar gubbröra, den perfekt krämiga blandningen av ansjovis och ägg. Med dessa guldkorn i din repertoar kan vi utlova en fulländad påskmeny!

Jansson, Jansson världens bästa Jansson

Det godaste man har sätter man på bordet – så även till påsk! Frågar du oss så äter vi Janssons frestelse året om. En krämig klassiker med sälta från ansjovis, täckt av ett krispigt täcke av ströbröd. Vi tipsar även om vårt populära recept på Janssons frestelse med Västerbottenost – en modern variant som är ett utmärkt tillskott på påskbordet! Samtidigt som den fysiska uppslutningen runt bordet nog är något mindre i år kanske vår portionsvariant passar bra. Stor eller liten portion, det väljer du. Vi hjälper dig med den godaste Janssons frestelsen. Slut upp online och njut tillsammans!

Vill du imponera med egen inlagd sill till påsk?

Med vår enkla 5- minuterssill är det klart innan du ens vet ordet av det! Det allra bästa är att du själv kan välja dina favoritsmaker och skapa unika kombinationer till påskbordet. Dessutom går det att variera i all oändlighet. Passa även på att använda säsongens alla godbitar och bli miljöhjälte! Kanske finns ingredienserna till din unika påsksill bara ett stenkast utanför fönstret? Följ vårt enkla recept eller skapa ett eget. Vad du än väljer så kommer en egen inlagd sill vara en succé på din påskbuffé!

Ett påskägg kommer lastat!

Med vadå? Med vår nya sill förstås! Nya spännande smaker – alla med små fina sillbitar, extra mycket krämig sås och goda ingredienser. Med influenser från jordens alla hörn har våra klassiker fått nya följeslagare. Vad passar bättre än sill till påsk? Vi välkomnar nu våra nya goda smaker Chili Aioli, Mandarin Peppar och Västkustmajo även till påskbordet! Chili Aioli ger en modern touch till det traditionella med sin krämiga känsla och lätt inslag av chili, Mandarin Peppar bjuder på en riktig smakupplevelse där frisk smak av citrus smälter samman med söt honung och het peppar, och Västkustmajo ger en känsla av västkusten med sin tångkaviar och räkfond. Ett varmt välkomnade ger vi också till vår nyhet vi lanserar nu i påsk – Branteviksill! En sill fylld med örter, honung och rödlök. Vilken blir din bästa påsksill?