Äntligen påsk igen!

Fåglar som kvittrar, utslagen krokus och en och en annan som beklagar sig över pollenkliande ögon? Det kan bara betyda en sak – våren är här! För oss på Abba är våren synonym med påsken! Kanske den mest kravlösa och fria högtiden vi har? Med det sagt vill vi uppmuntra alla att ta sig tid att samla nära och kära och njuta av riktigt god mat. Här har vi samlat våra bästa tips för att få till riktigt god påskmat!

Receptbild på krämig löksill med 5-minuter-sill i förpackning bredvid

Testa något nytt i påsk

Klassisk påskmat i all ära, men ibland vill man sätta sin egen prägel på påskbordet. Kanske vill du imponera med nya påskrecept eller modernisera klassiker? Våga kombinera det traditionella med nya influenser! Vad sägs om sojapicklade ägg med Asian Fusion sill, friterad potatis och stenbitsrom eller en brynt smör-sill på frasig, ostfylld råraka?

Ett påskbord för alla

Oavsett om du är en mästare i köket eller vill ha hjälp med enklare tips till en god påskmeny har vi inspiration som passar alla. För dig som vill impa på nära och kära kanske vår matjeskrans är ett påskrecept för dig? Eller varför inte prova en ny typ av sillinläggning på påskmiddagen? Dunkar ditt hjärta för det traditionella och klassiska? Lugn – vi har något för alla. Oavsett vad som faller dig i smaken, både bokstavligt och tidsmässigt, kan vi lova dig att det blir en välsmakande påskbuffe!

Matjessilltårta recept

Det klassiska påskbordet

Ibland är det skönt att veta att vissa saker kan få vara precis sådär som de alltid har varit  Därför hjälper vi dig med ett klassiskt påskfirande! Vi tipsar om att skapa en enkel påskbuffé med en uppskattad matjestårtajanssons, egen senapssill och god romsås till laxen. Eller varför inte prova en av våra färdiga sillar där vi har gjort jobbet åt dig, du hittar flera av våra älskade klassiker här. Sugen på att få reda på mer om svenska påsktraditioner? Läs mer om varför vi firar påsk.

Abba recept gubbröra inlagd sill fröknäcke

Guldkorn du inte får missa

Vad har man egentligen på påskbordet? Ja, frågorna är många och svaren ganska få. Påsken är på många sätt vår minst klassiska högtid. Men en sak är säker – en god påskbuffé är ett måste! Vi har iallafall våra guldkorn – kanske blir det nya klassiker hemma hos er? En skånsk lerpottasill med potatis och matjessill? Eller gubbröra i mängder! Mmm vad vi älskar gubbröra, den perfekt krämiga blandningen av ansjovis och ägg eller varför inte en variant på gubbröra med vår inlagda sill på fröknäcke? Med dessa guldkorn i din repertoar kan vi utlova en fulländad påskmeny!

världens bästa Jansson

Det godaste man har sätter man på bordet – så även till påsk! Frågar du oss så äter vi Janssons frestelse året om. En krämig klassiker med sälta från ansjovis, täckt av ett krispigt täcke av ströbröd. Testa även vår portionsvariant, en kul minivariant av klassikern! Stor eller liten portion, det väljer du. Vi hjälper dig med den godaste Janssons frestelsen.

 

5-minuterssill i bitar och filé - Abba

imponera med egen sill

Med vår enkla 5-minuterssill är det klart innan du ens vet ordet av det! Det allra bästa är att du själv kan välja dina favoritsmaker och skapa unika kombinationer till påskbordet. Variera smakerna i all oändlighet. Följ något av alla våra enkla recept eller skapa ditt eget till påskbuffén. Egengjord sill är dessutom en perfekt gå-bort-present!

eller prova våra senaste tillskott!