Caviar

Vi väljer ut den allra bästa rommen och lagrar den i tunnor i naturliga bergrum tills den uppnår perfekt mognad och de glänsande kornen kan tappas på glas. Rom varken byggdes eller lagras alltså på en dag. Inte om du frågar oss i alla fall, utan det är ett jobb som görs med största omsorg där det får ta den tid det tar. Oavsett om du ska använda röd rom, svart rom, storkornig eller finkornig så lyxar rom till det mesta. Fiskrom kommer verkligen till sin rätt på en råraka med gräddfil, finhackad rödlök och dill men Abbas caviar fungerar lika bra att dekorera en förrätt med, ha på pizzan med creme fraiche eller för att sätta smak och färg på en sås.

TA VARA PÅ STUNDERNA TILLSAMMANS

VAR KOMMER ROMMEN IFRÅN?

Du har säkert hört talas om stenbitsrom – men visste du att arten kallas för Sjurygg och att det är hanen som fått smeknamnet Stenbit? Honan, som ju bär själva rommen, kallas för Kvabbso.

MER OM SJURYGGEN