INSPIRATION

Här hittar du inspiration till årets alla festligheter, allt från våra självklara högtider till egna guldstunder under året. Abba står för gemenskap och vill underlätta och inspirera till att hitta nya sätt att umgås över en god bit mat tillsammans med de personer man tycker om.

ALLA HÖGTIDER OCH FESTLIGHETER

Abba recept Janssons Frestelse med Grebbestad Ansjovis

JUL

Nu är julen här! Få massvis av julinspiration och härliga tips hur du får till den bästa julmaten i december!

påsk

Är inte påsken startskottet för våren, ljusare tider och tid för gemenskap? Vi ger dig härlig påskinspiration.

midsommar

Midsommar – värme, ljus och kärlek! Och sill såklart. Här hittar du allt du behöver till midsommar.

GÖR EGEN SILL PÅ 5 MINUTER

Häll av lag. Skär upp sillen och övriga ingredienser.

Recept Abba västerbottensill steg för steg 2

Blanda ihop.

Recept Abba västerbottensill steg för steg 3

Hållbart fiske är viktigt för oss. Det betyder att vi alltid är noga med var…

Att göra egen sill

När sillen ska läggas in är svårt att ge ett exakt svar på. Vår rekommendation är att alltid lägga in sillen 1-2 dagar innan den ska ätas, för att smaken verkligen ska sätta sig och ingredienserna hinner gotta ihop sig. En hållregel är att klar sill håller sig fin längre än krämig, då dessa ofta är mejeribaserade. Tänk på att om du använder vår inläggningssill ska den gärna stå ännu längre för att alla smaker ska komma fram!

Sillen i sig är inlagd, vilken är en typ av konservering. Som allt annat i matväg så gäller det att lukta, titta och smaka för att avgöra om sillen går bra att äta. Tänk på att aldrig stoppa ner bestick som du äter med då detta kan korta ner sillens hållbarhet.

5-minuterssillen från Abba är redan inlagd och klar. Gör du en klar sillinläggning använder du spadet från förpackningen. Vill du göra en krämig sillinläggning gör du sås efter tycke och smak och blandar i sillen i såsen. Inläggningssillen är urvattnad saltsill, vilket innebär att den är förberedd för att läggas in i ett 1-2-3 lag. Detta gör att sillen behöver stå några dagar (precis som när man lägger in gurka eller t.ex. rödlök) innan inläggningen har satt sig.

VILL DU HA MER INSPIRATION?

Ta del av alla våra goda recept! Det finns ett för alla tillfällen.

POP UP KROGEN HAVETS BÄSTA - SILL I NY SKRUD

Sommaren 2020 bjöd vi in kockarna Frida Ronge och Thomas Sjögren till vårt sjömagasin på Smögen. Under dessa dagarna slog vi upp en pop up-krog med sill som hedersgäst. Hela 12 rätters serverades och sillen fick synas i en annan glans än vad många av oss kanske är vana vid. Vi har samlat alla fantastiska recept nedan så nu kan du starta egen stjärnkrog och bjuda in dina nära och kära på lyxmiddag. Vare sig det är ett sillälskande gäng eller några sillskeptiker (ja dessa finns faktiskt) så lovar vi att detta är sill på ett sätt som ni aldrig tidigare skådat!