Midsommar

Härliga midsommar! I slutet av juni anländer en av våra favorithögtider. Oavsett om solen skiner eller om det dyker upp ett regnmoln eller två, markerar midsommarafton verkligen starten på sommaren. Det är en fullspäckad dag fylld med traditioner tillsammans med våra närmsta. Men kanske viktigast av allt – mitt bland all sång, dans och lek serveras underbar midsommarmat. Vi delar med oss av våra bästa recept på midsommarmat, allt från hur du lägger in din egen sill till recept på den godaste plockmaten. Spana in våra tips för en lyckad midsommar!

SKRUVA UPP SMAKEN I sommar

Har du provat vår nyhet Brantevik? Om inte tycker vi verkligen du ska våga testa, då vi gjort en modern twist på en skånsk klassiker med små utvalda bitar tillsammans med massor av god lök, dill och sting från peppar med en balanserad sötma från honung. Med ursprung från Skåne har vi nu adderat vårt hantverk från Västkusten och låtit sillen lagra länge i vårt bergrum i Kungshamn. Resultatet? En fantastisk Brantevikssill på riktigt Abba-vis. Kan du som oss inte få nog av Brantevik?

Ingen midsommar utan Matjes!

Matjessillen är den mest populära sillen på midsommarbordet, en klassisk sill med en lätt kryddig smak. Den är alltid en fullträff tillsammans med färskpotatis, gräddfil, gräslök och brynt smör. Prova något av våra goda recept med matjessill på midsommar. Varför inte imponera med en vacker matjestårta? Eller servera på fat, en riktig fröjd för ögat. Men självklart är matjessill också god att äta precis som den är året runt. Sillen lagras i vårt tempererade bergrum, där den övervakas noggrant för att den ska lagras precis lagom länge och få den perfekta smaken och konsistensen.

 

Sillansvarig i midsommar?

Sill är ett måste på midsommar. Kanske är det du som är sillansvarig i år? För den som inte är sill-expert kan det kännas klurigt med vilka smaker, sorter och tillbehör man ska välja. Men oroa dig inte – du har hittat helt rätt! Med vår hjälp kommer du att imponera på såväl den skeptiska sill-gästen som den inbitne sill-fantasten. Vi har sillrätter för alla. Inspireras av våra recept och njut av riktigt god sill på midsommar!

3 klassiska sillinläggningar för den inbitne fantasten

Tips på härlig plockmat!

Är buffé kanske världens bästa koncept? Enkel midsommarmat där man både slipper välja och det finns något för alla. Dessutom är det perfekt när man är många. Låt alla ta med sin favoriter till midsommarbuffén och duka upp till succé. Behöver du inspiration till ditt bidrag? Kanske är du sugen på något klassiskt såsom matjestallrik med färskpotatis, dill, rödlök och brynt smör? Eller något med en mer modern touch såsom smördegspizza med stenbitsrom? Oavsett vad du väljer så kommer det bli en midsommarbuffé utan dess like!

TA VARA PÅ STUNDERNA TILLSAMMANS