DRAGONSILL MED DIJON PÅ KNÄCKE

Ett lyxigt runt knäckebröd toppas här med en krämig sill med rund och fin smak av bearnaisesås. På knäckebrödet placeras även syrad lök, ägg, gurka och dragon. Ett absolut måste till midsommar som är otroligt gott och enkelt! Är du ingen sillfantast så är ett tips att skiva sillen i tunnare skivor. Har du ont om […]

INGREDIENSER

  • 4 runda små Knäckebröd
  • 1 knippe gräslök
  • 3 kokta ägg
  • Smör
  • Svartpeppar

Dragonsill

  • 1 paket 5-minuterssill (i bitar)
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 droppar honung
  • Salt
  • Svartpeppar

Syrad lök

  • 2 st schalottenlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • Salt

RECEPT

  • Finhacka dragonen och skiva sillen i bitar.
  • Blanda ingredienserna till såsen och vänd ner sillen. Busenkelt och så gott!
  • Löken skivar du sedan tunt och lägger i en lag av vinäger, vatten och socker.
  • Låt gärna stå över natten men minst 30 minuter.
  • Dela ägget och lägg upp på knäcke och njut av sommaren. Finns knappt något godare!

Dela