Hållbart fiske

På Abba ser vi det inte som en skyldighet att jobba hållbart. Det är en självklarhet! Just därför har vi ett stort engagemang i miljö och hållbarhet, och vi vill bidra till att skapa ett långsiktigt och balanserat fiske. Av just denna anledning har vi skapat ett eget hållbarhetsråd, OCEAN5, där vi samarbetar med våra nordiska grannländer. Flera gånger om året ses vi för att diskutera de olika utmaningarna och möjligheterna som finns när det kommer till just havsmiljö, och ser till så att vi alltid gör det bästa för havet och dess invånare. För oss är det nämligen väldigt viktigt att inte bara vi kan njuta av allt gott som havet har att erbjuda, utan även kommande generationer.

MSC/ASC

Vi jobbar hårt för att alla våra produkter inom Abba som innehåller fisk eller skaldjur ska vara MSC- eller ASC-certifierade inom en så snar framtid som möjligt.

LÄS MER OM MSC/ASC
tre vänner tittar ut över havet
maskiner på båt

FISKEMETODER, BESTÅND OCH KONSEKVENSER

För oss är det inte bara viktigt att fisken vi köper in kommer från hållbara bestånd i noggrant utvalda områden, utan också att fisken är fångad med så bra och skonsamma metoder som möjligt.

LÄS MER OM FISKET

KLIMATAVTRYCK

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för alla att välja klimatsmart mat, och därför har vi beräknat alla våra produkters klimatavtryck.

BLI KLIMATSMART

ÖVERFISKE

Utan krafttag mot överfisket riskerar vi att kommande generationer inte kommer kunna njuta av allt det goda havet har att erbjuda. Så får det inte bli.

LÄS MER OM ÖVERFISKE