Sill

Sill på borden vid högtider som midsommar, jul och påsk är minst sagt en självklarhet i Sverige. Smak och tradition är såklart den största anledningen, för att sill dessutom är väldigt nyttigt och naturligt rik på Omega-3 är det inte många snapsvisor som handlar om. Hälsoaspekten ihop med hur otroligt enkel en sillmiddag är att fixa iordning gör det även till en svårslagen lunch eller middag även om ingen gran ska kläs, ägg målas eller små grodor är lustiga att se. Oavsett om du väljer inlagd sill eller köper inläggningsklar för att sätta din egen prägel på den goda fisken så passar den till alla tillfällen, inte bara högtider. På Abba lagrar vi vår sill i vårt bergrum i Kungshamn, bara ett stenkast ifrån det glittrande havet innan den blir klar att dukas fram. Det står Abba på mer än hälften av alla burkar sill som ställs fram på borden runt om i landet, och där har vi funnits ända sedan 1838.

ÄR SILL OCH STRÖMMING SAMMA FISK?

Ja, det är sant! De innehåller dessutom massor av omega 3 och andra nyttigheter.

LÄS MER OM SILL
sill

TA VARA PÅ STUNDERNA TILLSAMMANS