Smördegspizza med stenbitsrom, picklad rödlök, gräslök och créme fraiche

Smördegspizza i ugn är verkligen godare än godast! En spröd botten med ett krämigt lager av créme fraiche och ost som sedan toppas med stenbitsrom, picklad rödlök och gräslök. Det bästa är att den är superenkel att göra! Det är bara att grädda smördegen i ugn med créme fraiche och ost och sedan toppa med rom, rödlök och gräslök innan servering. För en extra lyxig känsla tipsar vi om att göra egen picklad rödlök – det är enklare än du tror. Mmm, smördegspizza är här för att stanna!

Tillagningstid
20 minuter

Portioner
6

Ingredienser

  • 1 rulle (250 g) kyld smördeg
  • 3 dl créme fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 burk Röd Stenbitsrom
  • 1 knippe gräslök

Picklad rödlök

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar i tunna skivor

Recept

Börja med den picklade rödlöken genom att koka upp ättika, socker och vatten.

Skiva rödlök och häll i en återförslutningsbar burk.

Häll på lagen över rödlöken och låt stå minst två timmar.

Sätt ugnen på 225 grader.

Rulla ut smördegen på en plåt, bre på crème fraiche och toppa med riven ost.

Grädda i ugnen ca 8-10 minuter eller tills smördegen och osten fått fin färg. Låt svalna.

Slica ”pizzan” i lagom stora portionsbitar.

Toppa med crème fraiche, Stenbitsrom, picklad rödlök och hackad gräslök. Njut

522448