Hantverk & Kvalitet

Sedan 1838 har vi varit en del av den svenska mattraditionen med bas i den idylliska fiskeorten Kungshamn på bohuslänska västkusten. Med omsorgsfullt hantverk, oändligt med kunskap och förstklassiga råvaror skapar vi det godaste från havet tillsammans med våra gastronomer och sillexperter. Med fisk från Abba vill vi att alla ska kunna njuta av havets bästa, och samtidigt ha havets bästa i åtanke.

HANTVERKET I FOKUS

Här har vi sedan 1838 samlat ett dedikerat gäng fisknördar för att tillsammans sprida den passion vi delar, och hjälpa fler att hitta nya spännande sätt att njuta av denna magiska råvara! Många havsströmmar har runnit förbi kobbarna utanför sedan starten, och mycket har förändrats, men något som förblir lika starkt är vår kärlek till havet och vår passion för sill.

fisk & Hälsa

Vad vet du egentligen om fisk och dess hälsofördelar? Som passionerade sillnördar har vi varit betuttade i inte bara smaken av sill och andra produkter från havets bästa, utan alla hälso- och klimatfördelar som finns med att äta sill. Generellt sett är fisk väldigt näringstät mat med en stor mängd näringsämnen per kalori. Vad sägs till exempel om stora mängder omega 3 och protein?

SILL ÄR TILLSAMMANSMAT

Julbordet, midsommarbuffén, SOS-tallriken – få maträtter enar och förenar oss på samma sätt som sillen. Och trots att vi har ätit sill i flera tusen år, är det få maträtter som hela tiden förnyas och anpassas lika flitigt som sill, med nya tillagnings- och serveringssätt och nya tillbehör. Tiderna förändras, men armar sträcks och tallrikar räcks, och vi på Abba för med hjärta vårt hantverk vidare framåt.

MYTEN OM FISKBULLAR

Många har nog hört myten om att fiskbullar bara innehåller en massa fiskrens, men det är just som rubriken hintar om – en myt! Abbas populära fiskbullar innehåller fin fiskfilé och är dessutom både klimatsmarta och nyttiga.

 

läs mer

bergrummet

Bergrummet

Vår sill lagras som ingen annan i vårt bergrum vid klipporna precis där havet delar…

Abba julfavoriter sill

hälsa

På Abba tänker vi alltid på havets bästa. Det handlar både om att den fisk…

färsk sill

sillnörderi

Sill i havet, sill i tunnan och sill i berget. Vi på Abba har våra…