MATJESSILLTÅRTA

Matjessilltårta recept
Portioner 10
Tillagningstid 20 minutes

INGREDIENSER

  • 125 g smör
  • 200-250 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 250 g matjessillfiléer
  • 0,5 dl matjesspad
  • 6 dl gräddfil
  • 2 finhackade schalottenlökar

Dekorera med

  • 1 rödlök, finhackad

RECEPT

  • Smält smöret. Smula ner kavringen i en mixer, tillsätt det smälta smöret och mixa ihop.
  • Använd en form med löstagbar kant. och tryck ut brödmixen hårt i botten på formen.
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Strimla och skär sillen i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt sillspadet, gräddfilen och schalottenlöken.
  • Krama ur vattnet från gelatinbladen. Lägg dem i en kastrull med 1-2 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och rör i ca 1 dl av gräddfilblandningen. Rör sedan ned detta i den stora bunken och rör om ordentligt.
  • Häll gräddfilblandningen jämnt i formen med kavringen och ställ in i kylen. Dekorera tårtan med rödlök och gräslök innan servering. Ta bort kanterna på formen och servera tårtan på ett festligt fat.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}