INLAGD SILL

Här hittar du vårt bästa och godaste recept på egen inlagd sill! Inlagd sill är drottningen av sillinläggningar och går inte att misslyckas med, och med vårt recept får du en god inlagd sill från grunden. Oavsett om du lägger in i egen lag eller använder vår fantastiska 5-minuterssill kan du vara säker på att […]
Abbas recept på inlagd sill
Portioner 4

INGREDIENSER

Inlagd sill med 1-2-3-lag

  • 1 paket Abba inläggningssill
  • 0,5 dl ättikssprit (12%)
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk krossad vitpeppar
  • 2 tsk krossade kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 st rödlök
  • 10 cm purjolök
  • 1/2 st morot (valfritt)

Inlagd sill med 5-minuterssill

  • 1 pkt Abba Sill på 5 minuter, filéer
  • 0,5 tsk krossade vitpeppar
  • 0,5 tsk krossade kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 5 st kryddnejlikor
  • 1 st rödlök
  • 10 cm purjolök
  • 1/2 st morot (valfritt)

RECEPT

  • Inlagd sill går att göra på två sätt. Välj först om du vill använda Urvattnad Inläggningssill och koka egen 1-2-3-lag eller om du vill använda Abba 5-minuterssill. Urvattnade sillfiléer i 1-2-3-lag behöver stå 1-2 dagar för att bli inlagd. 5-minuterssillen är klar att äta som den är.
  • Inlagd sill på Abba Urvattnad Inläggningssill och 1-2-3-lag:
    Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor.
  • Låt lagen svalna till kylskåpskall temperatur. Varva sillen med skivad rödlök, skivad purjolök och morot (valfritt) och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn.
  • Inlagd sill på Abba 5-minuterssill:
    Skiva upp filéerna i önskvärda bitar. Spara spadet från förpackningen.
  • Varva sillen med skivad rödlök, skivad purjolök, morot (valfritt) och kryddorna. Häll på lagen från förpackningen. Kan ätas direkt men kan med fördel dra i 1-2 dygn i kyl för att smakerna ska sätta sig.

Dela