SILL MED VÄSTERBOTTENOST®

Crème fraiche, majonnäs och riven Västerbottenost® – vad mer behövs för en fantastisk smakupplevelse? Västerbottenost® kommer från Västerbotten som namnet avslöjar och uppkomsten av Västerbottenost® är något av en rolig historia. Den sägs ha blivit till av misstag då en kvinna vid namn Ulrika Eleonora inte hade tillräcklig uppsyn när hon gjorde Västgötaost. Avsaknaden av […]
Sill med västerbottenost® recept

INGREDIENSER

  • 1 st Abba 5-min sill bitad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ½ dl riven Västerbottensost®
  • ½ dl skuren dill
  • 1 msk dijonsenap

RECEPT

  • Häll bort lagen från sillen (skär sillen i bitar om du använder hela filéer).
  • Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill och riven ost. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Varva sill & kräm i en burk!

Dela