JANSSONS KLASSISKA FRESTELSE

Här kommer det absolut bästa receptet på en riktigt klassiker – Janssons frestelse! I en god Jansson är Grebbestads ansjovis ett måste, och det är tack vare dess sälta och umami som Janssons frestelse får sin älskade smak. För många skulle nog julen inte vara densamma utan en riktigt god och perfekt krämig Janssons frestelse med krispigt täcke och härlig sälta. Om det mot förmodan skulle bli något över så är den minst lika god även dagen efter!

Abba recept Janssons Frestelse med Grebbestad Ansjovis

Tillagningstid
120 min

Portioner
4

Ingredienser

Recept

Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och skär potatisen i fina strimlor.

Varva potatis, lök och ansjovis i en väl smord form. Översta laget ska vara potatis. Häll på grädde och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.

Grädda Jansson i 225 grader i ca 60 min eller tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg.

310459