FRÖKNÄCKE MED KRÄMIG GUBBRÖRA

Ett perfekt tilltugg till drinken såväl som ett trevligt inslag på julbordet – vårt recept på fröknäcke med krämig gubbröra gör alltid succé! Fröknäcket gör du snabbt och enkelt innan du toppar det med en gubbröra på inlagd sill, och krämigheten från gubbröran i kombination med krispigheten från fröknäcket gör att det blir underbart gott. […]
Abba recept gubbröra inlagd sill fröknäcke
Portioner 6

INGREDIENSER

FRÖKNÄCKE

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl hela linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten

GUBBRÖRA

  • 2 st hårdkokta ägg
  • 150 g Abba inlagd sill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st rödlök
  • 1/2 dl gräslök

RECEPT

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser till fröknäcket i en skål, tillsätt olja och kokande vatten och låt stå ca 10 minuter.
  • Ta fram bakplåtspapper och kavla ut fröknäcket tunt, enklast är att lägga ett bakplåtspapper ovanför smeten och kavla det tunt.
  • Strö över flingsalt och grädda i ugnen, ca 15 minuter tills frasigt och gyllene, gärna flera plåtar samtidigt. Se så att de inte gräddas ojämnt, byt i så fall plats på plåtarna. Låt svalna på galler.
  • Hacka äggen grovt och skär sillen i små bitar. Hacka rödlök och gräslök fint och blanda sedan alla ingredienserna i en skål och låt stå svalt över natten.
  • Bryt fröknäcket i mindre bitar och klicka på gubbröran vid servering.

Dela