midsommar

Härliga midsommar! I slutet av juni anländer en av våra favorithögtider. Oavsett om solen skiner eller om det dyker upp ett regnmoln eller två, markerar midsommarafton verkligen starten på sommaren. Det är en fullspäckad dag fylld med traditioner tillsammans med våra närmsta. Men kanske viktigast av allt – mitt bland all sång, dans och lek serveras underbar midsommarmat. Vi delar med oss av våra bästa recept på midsommarmat, allt från hur du lägger in din egen sill till recept på den godaste plockmaten. Spana in våra tips för en lyckad midsommar!

Ingen midsommar utan Matjes!

Matjessillen är den mest populära sillen på midsommarbordet, en klassisk sill med en lätt kryddig smak. Den är alltid en fullträff tillsammans med färskpotatis, gräddfil, gräslök och brynt smör. Prova något av våra goda recept med matjessill på midsommar. Varför inte imponera med lerpottasill med brynt smör och färskpotatis eller en vacker matjestårta? Självklart är matjessill också god att äta precis som den är året runt. Sillen lagras i vårt tempererade bergrum, där den övervakas noggrant för att den ska lagras precis lagom länge och få den perfekta smaken och konsistensen.

SKRUVA UPP SMAKEN I sommar

Har du provat vår Brantevikssill? Om inte tycker vi verkligen du ska våga testa, då vi gjort en modern twist på en skånsk klassiker med små utvalda bitar tillsammans med massor av god lök, dill och sting från peppar med en balanserad sötma från honung. Med ursprung från Skåne har vi nu adderat vårt hantverk från Västkusten och låtit sillen lagra länge i vårt bergrum i Kungshamn. Resultatet? En fantastisk Brantevikssill på riktigt Abba-vis. Ät som den är på klassiskt vis eller lägg upp den på ett stort fat tillsammans med brynt smör, parmesankräm och smörstekt kavring enligt det här receptet – vi lovar att det kommer vinna över även den största sillskeptikern!

vAD HAR MAN PÅ MIDSOMMARBORDET?

Underlätta inhandlingen med hjälp av denna checklista på midsommarmat! Här hittar du våra bästa tips på klassiska favoriter och nya spännande smaker till midsommarbordet.

Våra bästa tips på midsommardukning

Inspireras av massvis med tips på hur du får till den där härliga sommarkänslan till midsommarfesten. Allt med hjälp av en drömmig dukning!

Prova våra nya supersmarriga midsommarrecept

Dragonsill med dijon på knäcke

Ett lyxigt runt knäckebröd med krämig dragonsill med dijonsenap som är ett absolut måste till midsommar! Med rund och fin smak av bearnaisesås charmar denna rätt vem som helst.

gummröra

De flesta har nog hört talas om Gubbröra, men nu är det dags att testa Gummröra på Jennifer Erikssons vis. Här fylls ägg med en härligt god röra som sitter som en smäck till Midsommar!

midsommartallrik

Sofia Henrikssons favoritrecept när det kommer till midsommartallrikar. Här serveras Abba Mästarmatjes på en tallrik med nykokt färskpotatis. Det blir inte mer midsommar än såhär!

kryddig citronsill på salladsblad

Precis som det det låter, en riktigt lyxig sallad med extra allt som går otroligt snabbt att slänga ihop!

sillansvarlig i midsommar?

Sill är ett måste på midsommar. Kanske är det du som är sillansvarig i år? För den som inte är sill-expert kan det kännas klurigt med vilka smaker, sorter och tillbehör man ska välja. Men oroa dig inte – du har hittat helt rätt! Med vår hjälp kommer du att imponera på såväl den skeptiska sill-gästen som den inbitne sill-fantasten. Vi har sillrätter för alla. Inspireras av våra recept och njut av riktigt god sill på midsommar!

3 klassiska sillinläggningar för den inbitne fantasten

3 recept som garanterat får alla att gilla sill

Tips på härlig plockmat!

Är buffé kanske världens bästa koncept? Enkel midsommarmat där man både slipper välja och det finns något för alla. Dessutom är det perfekt när man är många. Låt alla ta med sin favoriter till midsommarbuffén och duka upp till succé. Behöver du inspiration till ditt bidrag? Kanske är du sugen på något klassiskt såsom matjestallrik med färskpotatis, dill, rödlök och brynt smör? Eller något med en mer modern touch såsom smördegspizza med stenbitsrom? Oavsett vad du väljer så kommer det bli en midsommarbuffé utan dess like!

TA VARA PÅ STUNDERNA TILLSAMMANS

Vårt abba

Ända sedan starten 1838 har Abba tagit hand om det bästa från havet genom att…

Recept

Även om allt inte är som det brukar så mår vi alltid bra av god,…

Hantverk & kvalitet

Sedan 1838 har vi varit en del av den svenska mattraditionen med bas i den…