VEGETARISK “SILL” MED AUBERGINE

Inlagd aubergine i burk.
Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 1 st aubergine
  • 0.5 dl ättika
  • 10 st svartpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 2-3 st lagerblad
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot

Recept

Dela aubergine på längden i 1,5-2 cm tjocka skivor och salta riktigt. Låt stå i ca 20 min och skölj sedan av i vatten. Dela i ”sillbitar”.

Blanchera i välsaltat vatten i 5-7 min och kyl sedan ner i isvatten.

Koka ihop en lag av ättika, socker och salt. Kyl ner den.

Skala lök och morot. Skiva löken tunt och dela moroten i 1 cm tjocka skivor.

Varva alla ingredienser i en glasburk och slå över den kalla lagen.

Förvara i kylskåp och låt ”sillen” mogna i 2-3 dagar innan du äter den.

Detta är ett grundrecept som du kan göra precis vilka smaker du vill med.

14246