Krämig fiskpanna med citron och rom

Smörstekt purjolök och sej sjuder i en krämig citronsås och får en fräsch toppning av gurka, stenbitsrom och örter. En lyxig fiskrätt som passar lika bra till vardag som till helg!
Fiskpanna med citronsås toppad med gurka, gräslök och stenbitsrom
Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes

INGREDIENSER

Citronsyrad gurka

  • 1 gurka
  • 0,5 dl ekologisk citron, skal och saft
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt

RECEPT

  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är precis genomkokt. Häll av och låt ånga av.
  • Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnorna med en sked. Skär gurkan i skivor och lägg i en skål.
  • Tillsätt socker, salt, ca 1 tsk citronsaft, rivet citonzest. Låt gurkan stå och dra medan du gör fiskpannan.
  • Skiva purjolöken fint och skär fisken i tärningar.
  • Stek purjolök i smör i en stekpanna med höga kanter, stek tills den är mjuk utan att den får färg.
  • Lägg ner fisken, häll över Abba Middagsklart och lite vatten. Låt koka ihop ca 5 minuter, tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.
  • Dra pannan av värmen och toppa med citronsyrad gurka, stenbitsrom och gräslök.
  • Servera med potatisen.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}