TEMAKI PÅ ABBA INGEFÄRA LIMESILL, SHISO, GRÄSLÖK & SOJAMAJONNÄS

En perfekt förrätt som bjuder dig och ditt sällskap på en riktig smaksensation. Receptet, som är framtaget för och serverat under Abba Pop-up krog Havets bästa på Smögen den 13–15 augusti 2020, är stjärnkocken och MSC-ambassadören Frida Ronges moderna variation av våra klassiska inläggningssillar i glas.
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 1 burk Abba ingefära lime sill
  • 3 dl kokt sushiris
  • 2 st noriark
  • 4 tsk sojamajonnäs
  • 4 st shisoblad
  • 20 g gräslök
  • 1 dm gurka, i strimlor
  • 4 st rädisor, strimlade
  • 2 msk furiake

Sojamajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk japansk soja
  • Ev citron

RECEPT

  • Koka sushiriset enligt anvisningar på paketet
  • Skär Abba Ingefära & Limesill i tärningar, ca ½ cm stora kuber
  • Klipp noribladet på hälften och placera riset på noriarket
  • Blanda sojan i majonnäsen smaksätt eventuellt med lite citron
  • Placera sen sojamajonnäs och därefter resten av ingredienserna
  • Avsluta med furikake som topping
  • Vik ihop noriarket till en strut

Dela