TEMAKI PÅ ABBA INGEFÄRA LIMESILL, SHISO, GRÄSLÖK & SOJAMAJONNÄS
En perfekt förrätt som bjuder dig och ditt sällskap på en riktig smaksensation. Receptet, som är framtaget för och serverat under Abba Pop-up krog Havets bästa på Smögen den 13–15 augusti 2020, är stjärnkocken och MSC-ambassadören Frida Ronges moderna variation av våra klassiska inläggningssillar i glas.

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 burk Abba ingefära lime sill
 - 3 dl kokt sushiris
 - 2 st noriark
 - 4 tsk sojamajonnäs
 - 4 st shisoblad
 - 20 g gräslök
 - 1 dm gurka, i strimlor
 - 4 st rädisor, strimlade
 - 2 msk furiake
 
Sojamajonnäs
- 2 dl majonnäs
 - 4 msk japansk soja
 - Ev citron
 
RECEPT
- Koka sushiriset enligt anvisningar på paketet
 - Skär Abba Ingefära & Limesill i tärningar, ca ½ cm stora kuber
 - Klipp noribladet på hälften och placera riset på noriarket
 - Blanda sojan i majonnäsen smaksätt eventuellt med lite citron
 - Placera sen sojamajonnäs och därefter resten av ingredienserna
 - Avsluta med furikake som topping
 - Vik ihop noriarket till en strut
 





