VÅRENS FISKGRYTA

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 st små potatisar
  • 2 st små morötter
  • 1 bit kålrot, ca 200 g
  • 5 dl fiskbuljong (2 tärningar)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • salt & peppar
  • 1 msk dill, finhackad
  • grovmalen svartpeppar
  • 400 g laxfilé
  • 500 g primörer ex sockerärtor, sparris, vårlök

Romröra

  • 1 burk (80 g) Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 150 g färskost
  • 2 msk gräddfil

Recept

1

Skala och skär rotfrukterna i tärningar och koka dem mjuka, i fiskbuljongen. Mixa rotfrukterna till en slät puré och tillsätt vatten och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

2

Bland samman ingredienserna till romröran och smaka av med svartpeppar. Skär laxen i 8 skivor och stek den i stekpanna ett par minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Koka primörerna mjuka i lättsaltat vatten. Häll upp rotfruktssoppan/grytan, lägg i grönsaker och lax och toppa med caviarröran.