VÅRENS FISKGRYTA

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 st små potatisar
  • 2 st små morötter
  • 1 bit kålrot, ca 200 g
  • 5 dl fiskbuljong (2 tärningar)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • salt & peppar
  • 1 msk dill, finhackad
  • grovmalen svartpeppar
  • 400 g laxfilé
  • 500 g primörer ex sockerärtor, sparris, vårlök

Romröra

  • 1 burk (80 g) Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 150 g färskost
  • 2 msk gräddfil

Recept

Skala och skär rotfrukterna i tärningar och koka dem mjuka, i fiskbuljongen. Mixa rotfrukterna till en slät puré och tillsätt vatten och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Bland samman ingredienserna till romröran och smaka av med svartpeppar. Skär laxen i 8 skivor och stek den i stekpanna ett par minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Koka primörerna mjuka i lättsaltat vatten. Häll upp rotfruktssoppan/grytan, lägg i grönsaker och lax och toppa med caviarröran.

721

RELATERADE PRODUKTER