VÅRENS FISKGRYTA

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 4 st små potatisar
  • 2 st små morötter
  • 1 bit kålrot, ca 200 g
  • 5 dl fiskbuljong (2 tärningar)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • salt & peppar
  • 1 msk dill, finhackad
  • grovmalen svartpeppar
  • 400 g laxfilé
  • 500 g primörer ex sockerärtor, sparris, vårlök

Romröra

  • 1 burk (80 g) Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 150 g färskost
  • 2 msk gräddfil

Recept

Skala och skär rotfrukterna i tärningar och koka dem mjuka, i fiskbuljongen. Mixa rotfrukterna till en slät puré och tillsätt vatten och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Bland samman ingredienserna till romröran och smaka av med svartpeppar. Skär laxen i 8 skivor och stek den i stekpanna ett par minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Koka primörerna mjuka i lättsaltat vatten. Häll upp rotfruktssoppan/grytan, lägg i grönsaker och lax och toppa med caviarröran.

721

RELATERADE PRODUKTER