KÖRVELSOPPA SERVERAT MED EN LIME OCH MUSSELAIOLI

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 2 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 7 1/2 l fiskbuljong
  • 3 potatisar, skalade och skurna i bitar
  • 2 dl grädde
  • 1/2 ask färsk körvel
  • salt & peppar
  • 1 citron, juice och rivet skal

Lime- och musselaioli

  • 1 burk (105 g) Abba Rökta Musslor
  • 1 lime, skal och juice
  • 2 klyftor vitlök, skivade och rostade
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl lättmajonnäs
  • salt & peppar
  • strösocker

RECEPT

  • Fräs löken mjuk i smör. Slå på buljong och grädde. Lägg i potatis och låt koka ca 15 minuter.
  • Mixa tillsammans med körvel och smaka av med salt, peppar och citron.
  • Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaka av med lime, salt, peppar och lite socker.
  • Rör ner musslorna och strö över rostad vitlök.
  • Servera soppan med ett gott bröd och en klick lime- och musselaioli.

Dela