CURRYKRYDDAD POTATISSOPPA MED TONFISKRULLE

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 1 gul lök, finhackad
  • 6 potatis, skalad och skuren i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt & peppar

Tonfiskrullar

RECEPT

  • Fräs lök och curry i en gryta.
  • Lägg i potatis och slå på buljong. Låt koka ca 15 min.
  • Mixa soppan och tillsätt sedan grädde och smaka av med salt och peppar.
  • Blanda tonfisk, lök och äpple.
  • Bind ihop med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  • Fördela röran på degarken, vik in ändarna och rulla ihop till rullar.
  • Pensla med uppvispat ägg i skarven och fritera gyllenbruna alt grädda i ugn.

Dela