KÖRVELSOPPA SERVERAT MED EN LIME OCH MUSSELAIOLI

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 2 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 7 1/2 l fiskbuljong
  • 3 potatisar, skalade och skurna i bitar
  • 2 dl grädde
  • 1/2 ask färsk körvel
  • salt & peppar
  • 1 citron, juice och rivet skal

Lime- och musselaioli

  • 1 burk (105 g) Abba Rökta Musslor
  • 1 lime, skal och juice
  • 2 klyftor vitlök, skivade och rostade
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl lättmajonnäs
  • salt & peppar
  • strösocker

Recept

Fräs löken mjuk i smör. Slå på buljong och grädde. Lägg i potatis och låt koka ca 15 minuter.

Mixa tillsammans med körvel och smaka av med salt, peppar och citron.

Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaka av med lime, salt, peppar och lite socker.

Rör ner musslorna och strö över rostad vitlök.

Servera soppan med ett gott bröd och en klick lime- och musselaioli.

706

RELATERADE PRODUKTER