FRASIG TOMATPAJ MED ANSJOVIS

Receptbild tomatpaj med ansjovis

Receptbild tomatpaj med ansjovis

Tillagningstid
65 min

Portioner
6

Ingredienser

BOTTEN

  • 250 g färdigutkavlad smördeg (cirkelformad)

FYLLNING

TOPPING

  • färsk timjan

Recept

Sätt ugnen på 225 grader.

Ta fram en form med löstagbar kant, ca 23 cm. Smöra formen och tryck ut smördegen.

Förgrädda i nedre delen av ugnen tills pajskalet fått fin gyllene färg, ca 10 minuter. Tryck upp kanterna om de faller ner under gräddningen.

Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

Skiva rödlöken i ringar och fräs den i lite av olivoljan till mjuk och glansig. Lägg på tallrik åt sidan.

Skiva tomaterna och stek dem i olivolja tillsammans med torkad timjan, tills de mjuknat, ca 10 minuter. Salta och peppra efter smak.

Varva tomater & rödlök i pajskalet, toppa med ansjovisfiléer i fint mönster.

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills pajen fått fin gyllene färg och känns genomgräddad.

Vid servering, toppa med färsk timjan. Servera pajen varm!

310574