CURRYKRYDDAD POTATISSOPPA MED TONFISKRULLE

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 6 potatis, skalad och skuren i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt & peppar

Tonfiskrullar

  • 1 burk (200 g) Abba Tonfisk Filébitar i vatten
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 litet äpple, finhackat
  • 2 msk crème fraiche
  • salt & peppar
  • 8 ark vårrulledeg
  • 1 ägg

Recept

1

Fräs lök och curry i en gryta.

2

Lägg i potatis och slå på buljong. Låt koka ca 15 min.

3

Mixa soppan och tillsätt sedan grädde och smaka av med salt och peppar.

4

Blanda tonfisk, lök och äpple.

5

Bind ihop med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

6

Fördela röran på degarken, vik in ändarna och rulla ihop till rullar.

7

Pensla med uppvispat ägg i skarven och fritera gyllenbruna alt grädda i ugn.