Sharing-sill med potatis, ägg och rom

Servera denna sharing-sill med härligt svenska sommarsmaker på ett stort fat. 1000smårätter har tagit fram ett sillrecept som påminner lite om skagenröra. Sill tillsammans med kokt potatis, picklade rädisor, stenbitsrom, dill och gräslök. Underbart att klicka på ett gott bröd eller knäcke!
Receptbild på Sharing-sill med potatis och ägg - Abba
Portioner 6 personer
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Sharing-sill

  • 1 paket Abba 5-minuterssill hela filéer
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe dill
  • 1 citron
  • 1 kruka gräslök
  • 5 kokta potatisar
  • 3 ägg
  • 2 msk Abba stenbitsrom
  • salt
  • svartpeppar

Picklade rädisor

  • 10 rädisor
  • 1 del ättika
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten

RECEPT

Sillröran

  • Börja med att finhacka schalottenlöken.
  • Rör ihop löken tillsammans med majonnäs, creme fraiche och gräddfil. Salta och peppra efter smak.
  • Pressa i saften från citronen. Finhacka dill och gräslök och rör ihop med resten.
  • Ta ut sillfiléerna från förpackningen och skär i lagom stora bitar. Lägg i sillen i krämen och blanda ihop. Låt stå kallt till servering.

Picklade rädisor

  • Skär rädisor i kvartar.
  • Rör ihop ättika, socker och vatten. Lägg i rädisorna och låt ligga minst 20 minuter, gärna längre.

Sharing-sill på serveringsfat

  • Koka potatis och skiva den.
  • Koka upp vatten, lägg ner äggen och låt koka i 7 minuter. Låt äggen svalna och skär sedan i båtar.
  • Finhacka mer dill och gräslök. Kanske lite extra schalottenlök eller rödlök.
  • Ta fram ett stort serveringsfat. Lägg potatis i botten, på med klickar av sillen, picklade rädisor och ägg. Toppa med mer dill och gräslök, finhackad schalottenlök och stenbitsrom.
  • Servera gärna med ett gott bröd eller knäcke.

Dela

Mer midsommarinspiration

Sommarens festligaste högtid är äntligen här! Och vad är väl midsommar utan sill? Låt dig inspireras av våra bästa recept på midsommarmat – allt från hur du lägger in din egen sill, till recept på den godaste plockmaten.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.