EN FISKBULLE I UGNEN?

När man är gravid är det extra viktigt att tänka på vad man bör undvika och äta mindre av. När det kommer till fisk kan det vara lite klurigt, men vi kan lova dig att inga av Abbas produkter innehåller fisk som Livsmedelsverket bedömer att man bör undvika. Är du en av dem som har fått cravings efter matjessill eller Janssons frestelse och Grebbestads ansjovis behöver du alltså inte oroa dig, utan kan med gott samvete stilla ditt begär.

VILKEN FISK KAN JAG ÄTA NÄR JAG ÄR GRAVID?

Även om sillen är slank till formen så innehåller den många nyttiga fetter. Foster och barn i magen behöver fleromättat fett eftersom de är viktiga för normal tillväxt och utveckling, och det får de i sig genom den maten som mamman äter. Sill och annan fet fisk är därför perfekt på den gravidas veckomeny, och Livsmedelsverket rekommenderar gravida att äta fisk 3 gånger i veckan, med undantag för vissa fiskar.

FISK FRÅN ÖSTERSJÖN?

Fisk som fiskats i Östersjön bör man som gravid undvika, men vi på Abba använder oss inte av någon fisk från Östersjön. Istället fiskas vår sill i rena hav vilket innebär att vår sill inte innehåller några miljögifter som kan vara skadliga för mamma eller foster. Det är alltså fritt fram att njuta av den där mackan med makrill i tomatsås eller silltallriken med brynt smör du kanske är så sugen på med sill från Abba! Du kan läsa mer om Abba och Östersjön här.

För mer information om Livsmedelsverkets rekommendationer för gravida kan du klicka på knappen nedan för att komma till deras hemsida.

LÄs MER

Abba julfavoriter sill

Hälsa

På Abba tänker vi alltid på havets bästa. Det handlar både om att den fisk…

omega 3

Omega-3-fetter är fleromättade fetter som tillsammans med…

klippig kust

fisk från östersjön

Östersjön är ett av världens mest förorenade havsområden och…