PÅSKPYSSEL - SERVERA SILLEN PÅ ETT KREATIVT SÄTT

Påsken är här och det är ett perfekt tillfälle att hitta på aktiviteter tillsammans med barnen om ni har möjlighet att vara lediga tillsammans under påsklovet. Det kan dessutom vara lika roligt med påskpyssel för barn såväl som med påskpyssel för vuxna – en aktivitet för hela familjen helt enkelt. Vi på Abba har tagit fram förslag på hur du, med egna kreationer, kan dekorera påskbordet och servera sill på ett roligt och fantasifullt sätt i år. Här kommer lite pysseltips till ert påskbord.

PÅSKPYSSLA MED GARNÄGG

Påskpyssel för mor och dotter. Påskris och målade ägg.

Det är inte bara rätter med ägg som gäller till påsk utan även dekorativa, pyntade påskägg. Kombinationen av garn, vattenballonger och tapetklister blir en jättefin detalj att dekorera med på, eller hänga ovanför, påskbordet. Med olika färger på garn kan du även mixa och matcha precis så som du vill.

Tillvägagångssätt för garnägg

  1. Blås upp vattenballongerna till önskad storlek (tänk på att idén är att formen ska påminna om ett ägg).
  2. Klipp av 45-50 cm av garnet och se till att det är väl täckt i tapetklister. Använd gärna flera färgglada garn!
  3. Linda garnet runt vattenballongen och låt torka. Häng gärna upp ballongerna i t.ex. en klämma på en tvättlina under torkningen.
  4. När det fått torka klart kan ni antingen lägga upp påskäggen på ett fint fat eller använda en nål för att sticka hål på ballongknuten för att knyta fast ett litet fint band för ”äggen” att hängas upp i.

Voilá! Nu är stämningen genast höjd inför påskfirandet.

LIVA UPP PÅSKSILLEN MED PÅSKPYSSEL

Något som ofta serveras till påskbordet och som är synonymt med påsken är givetvis sill. Varför inte dekorera sillburkarna som serveras för en personligare påskdekoration för gästerna – och ett pyssel som är skoj för hela familjen. Är du själv bortbjuden på påskfirande kan de dekorerade sillburkarna även bli en uppskattad påskpresent att ge bort till nära och kära. Låt kreativiteten flöda, det finns absolut inga rätt eller fel. Det du behöver är sillburkar från Abba, limpistol, smyckes- och hantverkslim, dekorativa band och valfria dekorativa figurer. Nedan följer ett exempel på hur man kan göra.

Påskpyssel med sillburkar

  1. Lägg över innehållet i sillburken i en skål medan du ska dekorera och förvara kallt
  2. Ta en glasburk och ett fint dekorativt band, samt små dekorativa figurer – exempelvis små påskägg, kycklingar eller harar, vad ni än vill dekorera burken med.
  3. Limma fast bandet med hjälp av en limpistol runt glasburkens lock.
  4. Använd sedan smyckes och hantverkslim för att limma fast ert val av dekoration till toppen av locket och låt torka.
  5. Ta fram sillen ur kylen igen, häll tillbaka i burken och servera på matbordet eller ge bort i present till någon du tycker om.

Ta gärna en bild på hur ert påskbord ser ut och använd hashtaggen #påskbordmedabba så vi får se hur er kreativitet yttrar sig! Dela inlägget om ni gillade det så vi får se fler kreativa påskbord!