SILLTÅRTA

Tillagningstid
30 min

Portioner
10

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 250 g kavring
  • 75 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 2 burkar matjessill
  • 0.5 rödlök
  • 2 ägg, hårdkokta, finhackade
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella
  • 4-5 färskpotatis, små-medelstora, kokta
  • 2 burkar vit ishavsrom från Abba
  • 0.5 granatäpple

Recept

1

Smält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter.

2

Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen.

3

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

4

Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen.

5

Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om.

6

Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen.

7

Garnera valfritt tjockt lager ishavsrom från Abba på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor.

831