SILL MED VÄSTERBOTTENOST

Crème fraiche, majonnäs och riven västerbottenost – vad mer behövs för en fantastisk smakupplevelse? Västerbottenost kommer från Västerbotten som namnet avslöjar och uppkomsten av västerbottenost är något av en rolig historia. Den sägs ha blivit till av misstag då en kvinna vid namn Ulrika Eleonora inte hade tillräcklig uppsyn när hon gjorde Västgötaost. Avsaknaden av uppsikt innebar att osten värmdes och svalnade om vartannat och resten är historia som man säger. Här kommer ett krämigt sillrecept i Västerbottensost anda du inte vill gå miste om.

Tillagningstid
5

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 1 st Abba 5-min sill bitad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ½ dl riven Västerbottensost
  • ½ dl skuren dill
  • 1 msk dijonsenap

Recept

Häll bort lagen från sillen (skär sillen i bitar om du använder hela filéer).

Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill och riven ost. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Varva sill & kräm i en burk!

662