ROSTAD VITLÖKSSILL MED BRYNT SMÖR OCH CITRON

Rostad vitlökssill med brynt smör och citron

Ingredienser

Sill

Maxad sillmacka (2 st)

  • Lite av sillen du gjorde ovan
  • 2 skivor bröd, förslagsvis danskt rågbröd.
  • 1 ägg
  • 4-5 st små potatisar (3 st att koka, 1-2 att fritera)
  • Lite finhackad rödlök
  • Dill och gräslök
  • Västerbottenost
  • ca 10 g brynt smör
  • Neutral olja att fritera potatis i

Recept

Rosta vitlöken i ugn med skal på och en skvätt olivolja. 175 grader i ca 30 min.

Ta ut vitlöken från skalet och mosa. Blanda den rostade vitlöken med gräddfil & creme fraiche. Zesta i citron, bryn smöret och häll i.

Häll av spadet från sillfiléerna och dela i mindre bitar. Blanda ner i rostade vitlökskrämen.

Koka 3 potatisar och ett ägg.

Fritera 1-2 potatisar genom att skära potatisen i tunna skivor, skär den sedan i tunna tunna stavar. Fritera gyllene i olja, låt rinna av på papper & salta.

Finhacka rödlök, gräslök & dill. Skiva två skivor av brödet

Lägg på skivad, kokt potatis, rejäla klickar med sill och en ägghalva.

Bryn smör och häll över. Lägg på finhackad rödlök, grovt smulad/hackad Västerbottensost och finhackade örter.

Avsluta med friterad potatistrassel.

Receptet är framtaget i samarbete med Jennifer Eriksson

532336