KLASSISK GUBBRÖRA PÅ GREBBESTADS ANSJOVIS

Sugen på en klassisk gubbröra med ansjovis? Här är vårt supergoda och enkla recept på klassisk gubbröra! Grebbestads ansjovis är hjälten i denna gubbröra, och tillsammans med kokt ägg, krispig rödlök och finhackad dill och gräslök är den alldeles oemotståndlig. Servera den som en förrätt, på en bit knäckebröd som en god lunch eller varför inte på chips som försnacks– gubbröra med ansjovis är vinnande gott när som!

Abba recept gubbröra grebbestad ansjovis

Tillagningstid
20 min

Portioner
4

Ingredienser

Recept

Lägg i äggen i en kastrull och se till att vattnet täcker äggen. Låt äggen ligga i från början, När vattnet börjar koka så sätter du klockan på ca 6,5 minut. Äggen ska kokas mediumhårda med en krämig gula. Tänk på att koktiden för ägg varierar beroende av spis och storlek på ägget.

Kyl äggen med kallt vatten innan de skalas och hackas.

Hacka resterande ingredienser.

Blanda samman allt. Ta två varv med pepparkvarnen! Njut!

Tips!

Det krämiga ägget gör att det inte behövs någon majonnäs eller crème fraiche i röran. Om man man vill ha gubbröran extra krämig går det bra att tillsätta ca 1 msk crème fraiche.

466527