TONFISKSALLAD NICOISE

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 1 burk Abba Tonfisk i vatten
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 st kokta ägg
  • 1/2 salladshuvud, t.ex. frisé
  • 300 g potatis, kokt och skivad
  • 10 st körsbärstomater, halverade
  • 200 g gröna bönor
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver
  • 1/2 rödlök, skuren i tunna ringar
  • Finhackad persilja

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl rödvinsvinäger eller citronsaft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • Basilika

RECEPT

  • Skär av botten på sparrisen och blanchera tillsammans med bönorna i kokande saltat vatten i cirka två minuter, lägg sedan i kallt vatten. Skär grönsakerna i 3-4 bitar.
  • Skala kokta och kylda ägg, och skär dem i fyra klyftor.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen.
  • Lägg alla ingredienser till salladen på ett fat, toppa med tonfisk och ägg. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  • Häll dressingen över salladen, och avsluta med färsk basilika.

Dela