Sillsallad

Josefin Bäck har gjort en egen version på den klassiska sillsalladen! Fina smaker med en magisk dressing gjord på dijonsenap.
Sillsallad på fat med fem-minuters-sill från Abba
Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes

INGREDIENSER

Sillsallad

  • 10 små fasta potatisar
  • 10 små rödbetor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 Abba hela sillfiléer
  • 2 dl valfria inlagda grönsaker
  • 1 st äpple
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 kruka dill
  • salt

Dressing

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger 
  • 1 dl rapsolja 
  • salt
  • peppar

RECEPT

Sillsallad

  • Tärna kokt potatis och rödbetor smått. Salta.
  • Hacka sillen i samma storlek och tillsätt den.
  • Riv över kokt ägg.
  • Toppa med inlagda grönsaker och ett tärnat äpple. Strössla över hackad dill och gräslök. 

Dressing

  • Vispa ihop äggula, dijonsenap och vitvinsvinäger.
  • Häll i en tunn stråle rapsolja medan du vispar kraftigt.
  • Smaka av med salt och peppar. 
  • Spritsa dressingen på salladen eller servera den vid sidan av.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.