SKÄRGÅRDSGRYTA MED TORSK, RÄKOR OCH DILL

skärgårdsgryta toppat med räkor
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

  • 2 påsar Abba Middagsklart Räk & Dillsås
  • 400 g torskfilé
  • 500 g räkor med skal
  • 0,5 st purjolök
  • 100 g rotselleri
  • 2 små palsternackor
  • 2 små morötter
  • 100 g sugar snaps
  • 1 dl vatten
  • Smör, till stekning
  • Dill, till garnering

RECEPT

  • Skala räkorna och låt stå i kylskåp fram till servering.
  • Skiva purjolöken och dela ner rotfrukterna till grytbitar.
  • Hetta upp en gryta med lite smör och fräs lök och rotfrukter några minuter.
  • Slå över vatten och Abba Räk- och dillsås och låt koka upp. Koka i ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna.
  • Skär torsken i grytbitar och tillsätt grytan tillsammans med sugar snaps. Koka ytterligare 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar
  • Ta av från värmen och toppa med lite dill och räkorna.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.