SILLTÅRTA

Portioner 10

INGREDIENSER

  • 250 g kavring
  • 75 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 2 burkar matjessill
  • 0,5 rödlök
  • 2 ägg, hårdkokta, finhackade
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella
  • 4-5 färskpotatis, små-medelstora, kokta
  • 2 burkar Caviar Röd finkornig rom
  • 0,5 granatäpple

RECEPT

  • Smält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter.
  • Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen.
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen.
  • Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om.
  • Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen.
  • Garnera valfritt tjockt lager Abba finkorning röd caviar på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor.

Dela