LAX & PEPPARROTSGRATÄNG

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 4 laxfiléer
  • 100-150 g räkor
  • 1 Middagsklart Citronsås
  • 2 dl grädde
  • riven pepparrot
  • 1 kg Mandelpotatis
  • 2 dl mjölk (eller grädde)
  • 50 g smör
  • salt och peppar
  • 1-2 dl riven ost
  • (valfri) Dill

RECEPT

  • Koka mandelpotatisen. Skala potatisen och mosa den grovt tillsammans med mjölk, smör och 1 dl riven ost. Vill man ha helt slätt mos, använd mixer. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp laxen och räkorna i en ugnsform och klicka ut (eller spritsa) moset, häll över gratängsåsen, tillsammans med grädde och valfri mängd riven pepparrot. Toppa med resten av osten och några dillkvistar.
  • In i ugnen på ca 225 grader i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.

Dela