LASAGNERULLAR

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 2 lasagneplattor
  • 1-2 laxfiléer
  • 1 påse Middagsklart Räk & dillsås
  • 1 pkt fetaost
  • 150 g pesto
  • mandelsmör
  • salt o peppar
  • hackade nötter (handfull valfria nötter)
  • parmesan (eller gratängost)

RECEPT

  • Salta och peppra laxen och lägg in den i ugnen, 225 grader i ca 15-20 minuter.
  • Koka lasagneplattorna al dente. Ta upp dem en i taget från kastrullen (annars hinner de torka och bli klibbiga), lägg lasagneplattan på bakplåtspapper och dela den i två avlånga bitar (lägg tillbaka ena biten i kastrullen i väntan på att första rullen blir klar).
  • Bred pesto över lasagnebiten, klicka ut lite mandelsmör och mosa lax och fetaost jämnt över. Rulla sedan ihop pastan till en rulle och ställ på högkant i din form. Fortsätt så tills formen/ formarna är fyllda. Häll på gratängsåsen "Middagsklart Räk & Dillsås" (eller någon av de andra smakerna som "Fetaostpesto") från Abba.
  • Riv lite parmesanost (gratängost för en krämigare variant) och strö över hackade nötter över rullarna. Sätt in i ugn ytterligare ca 10 minuter på 225 grader.

Dela