INLAGD SILL MED ÄPPLE, LINGON OCH PEPPARROT

Inlagd sill med äpple, lingon och pepparrot

INGREDIENSER

  • 1 paket Abba Inläggningssill
  • 0,5 dl ättikssprit
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 0,5 tsk vitpeppar, krossad
  • 1 st rödlök
  • 0,5 st äpple
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • 1 dl lingon

RECEPT

  • Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker och vitpeppar.
  • Skala och skiva löken fint och lägg ner i lagen. Låt svalna.
  • Skär ner äpplet till små tärningar och riv pepparroten. När lagen svalnat helt tillsätter du äpplet, pepparrot och lingon.
  • Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn.

Dela