FRASIG TOMATPAJ MED ANSJOVIS

Tomatpaj med ansjovis recept
Portioner 6

INGREDIENSER

BOTTEN

  • 250 g färdigutkavlad smördeg (cirkelformad)

FYLLNING

TOPPING

  • färsk timjan

RECEPT

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Ta fram en form med löstagbar kant, ca 23 cm. Smöra formen och tryck ut smördegen.
  • Förgrädda i nedre delen av ugnen tills pajskalet fått fin gyllene färg, ca 10 minuter. Tryck upp kanterna om de faller ner under gräddningen.
  • Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
  • Skiva rödlöken i ringar och fräs den i lite av olivoljan till mjuk och glansig. Lägg på tallrik åt sidan.
  • Skiva tomaterna och stek dem i olivolja tillsammans med torkad timjan, tills de mjuknat, ca 10 minuter. Salta och peppra efter smak.
  • Varva tomater & rödlök i pajskalet, toppa med ansjovisfiléer i fint mönster.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills pajen fått fin gyllene färg och känns genomgräddad.
  • Vid servering, toppa med färsk timjan. Servera pajen varm!

Dela