hagaberg

När sillen lagrats färdigt i vårt bergrum färdas den ett stenkast bort till vår fabrik Hagaberg. Här sorteras den för hand och görs redo för att läggas i burkar tillsammans med kryddor från vår kryddbod, våra älskade såser och eventuellt andra godsaker. Allt sker lokalt, och i generationer har vi knåpat ihop de bästa recepten tillsammans med våra gastronomer på en klippavsats i idylliska Kungshamn, ett samhälle inbäddat mellan hav och bohuslänska klippor. Med vår gedigna erfarenhet och hantverk med anor från 1800-talet kan vi med modern teknik skapa det bästa från havet, med havets bästa i åtanke.

fabrik med hållbarhet i fokus

På Hagaberg och för Abba är hållbarhet alltid i fokus, och nyligen har vi satsat på en biogasanläggning alldeles intill fabriken och vårt bergrum. Anläggningen minskar vårt koldioxidutsläpp med hela 60 % och på sikt skapar vi dessutom ett helt cirkulärt flöde i vår produktion! Det innebär att de sillbitar som inte uppfyller våra höga krav och hamnar i våra burkar inte slängs utan istället bryts ner till energi. Det används i sin tur för att värma upp vår fabrik och till gödsel vid lokala odlingar. Vi vill att även kommande generationer ska kunna ta del av allt det goda som havet har att erbjuda.

Läs mer om vår Biogasanläggning här.

LÄS MER

biogasanläggning

Nu tar vi nästa steg i vårt hållbarhetsarbete och satsar…

färsk sill

Sillnörderi

Sill i havet, sill i tunnan och sill i berget. Vi på Abba har våra…

bergrummet

bergrummet

Vår sill lagras som ingen annan i vårt bergrum vid klipporna…