Fångstområden

Hållbart fiske är viktigt för oss. Det betyder att vi alltid är noga med var fisken vi använder oss av är fångad. Vi behöver därför ibland vara flexibla och fånga fisken på olika platser beroende på var den är hållbar under den aktuella säsongen. Du hittar alltid fångstområde på produktsidorna och på etiketten på din Abba-produkt. Här har vi samlat detaljerad information om respektive råvara som vi använder i våra produkter.

kort fakta om sill

Namn: Sill, strömming, clupea harengus
Familj: Sillfiskar, clupeidae
Utseende och storlek: Ryggen är mörkt blågrön, sidorna silverglänsande och buken silvrigt vit. Sillen kan bli upp till 45 centimeter, men i våra närhav blir den sällan mer än 30 centimeter.
Utbredning: Simmar längs hela den svenska kusten och i hela Nordatlanten. Från Vita havet, Barents hav och Spetsbergen söderut till Biscayabukten, västerut till Grönland och den nordamerikanska kusten söderut till South Carolina.

Sillen kommer från följande delområde i Nordostatlanten (FAO 27):

2a

Norska Havet

4a-c

Nordsjön

tillverkningsland

Sillen tillverkas i Kungshamn på bohuslänska västkusten, Sverige.

fångstmetoder

Sillen fångas med redskapen pelagisk trål eller snörpvad. Eftersom sillen simmar i stora täta stim relativt nära ytan ger fisket rena fångster, och innehåller med andra ord nästan ingen bifångst alls.

Vårt abba

Ända sedan starten 1838 har Abba tagit hand om det bästa från havet genom att…

klimatavtryck

Vi har beräknat alla produkter i vårt sortiment för att göra…

hållbart fiske

På Abba ser vi det inte som en skyldighet att jobba hållbart. Det är en…