VÄRLDENS GODASTE GUBBRÖRA PÅ MATJESSILL

Älskar du både matjessill och gubbröra? Då har du kommit rätt, här hittar du vårt bästa recept på gubbröra med matjes! Blanda valfri matjessill från Abba, potatis och ägg med klassikerna rödlök, dill och gräslök, och vips har du fått världens godaste gubbröra på matjessill. Servera den på en bit knäckebröd eller en skiva rågbröd, som en förrätt eller som en del av buffén, gubbröra hör inte bara hemma på högtider!

Abba recept gubbröra på matjessill potatis

Tillagningstid
20 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 st Abba Hela Matjesfiléer
  • 3 msk Gräslök, hackad
  • 3 msk Dill, hackad
  • 1/2 liten Rödlök (hackad)
  • 150 g Potatis
  • 3 st Hårdkokta ägg
  • Salt
  • Peppar

Recept

Koka äggen så de blir hårdkokta. Låt dem bli kalla innan du skalar och hackar dem

Koka potatisen mjuk. Låt potatisen svalna och tärna den i små bitar.

Ta ut matjesfiléerna ur sin förpackning och häll ut vätskan och skär den sedan i små kuber.

Hacka rödlök, dill och gräslök och blanda med övriga ingredienser. Gubbröran blir naturligt krämig av äggen. Glöm inte att salta och peppra efter tycke och smak.

Njut!

466533