POTATISCARPACCIO MED ABBA MATJESSILL, SYRAD GRÄDDE, PEPPARROT, DILL OCH PONZU

En perfekt förrätt som bjuder dig och ditt sällskap på en riktig smaksensation. Receptet, som är framtaget för och serverat under Abba Pop-up krog Havets bästa på Smögen den 13–15 augusti 2020, är stjärnkocken och MSC-ambassadören Frida Ronges moderna tappning på matjes och potatis.

Tillagningstid
30 minuter

Portioner
4

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 paket Abba Hela Matjesfiléer
  • 0.5 kg färskpotatis
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 knippe rädisor
  • 1 halv gurka
  • 2 finskurna salladslökar
  • 2 kvistar dill
  • 4 msk ponzu
  • 4 msk dillolja
  • Flingsalt
  • Peppar

Dillolja

  • 100 g rapsolja
  • 40 g dill

Recept

Koka potatisen i några minuter tills den är riktigt al dente, den skall kunna gå att skära på mandolin i tunna skivor

Värm oljan till 65 C och kör dill och oljan i en kannmixer tills den blir en jämn grön olja, häll i ett kaffefilter och låt rinna långsamt.

Skär matjesfiléerna i tärningar eller i tunna skivor

Tärna gurkan i mindre bitar

Placera potatisen på en tallrik och en klick crème fraiche

Gör ett litet hål i Crème Fraichen och häll på dillolja

Lägg på Abba Matjessill, därefter ponzu och addera sedan resten av ingredienserna

Avsluta med salt och peppar.

3743

FLER GODA RECEPT...