VEGETARISK SILL MED PORTABELLOSVAMP OCH TRYFFEL

Abbas vegetariska recept på portabellosill med tryffel
Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 200 g portabellosvamp
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättikssprit
  • 1 tsk salt
  • 150 g tryffelmajonnäs
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 salladslökar
  • 1 rött äpple
  • 1 nypa svartpeppar
  • Smörgåskrasse till garnering

Recept

Koka upp vatten, socker, ättiksprit och salt i en kastrull.

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg ner svampen i lagen och låt stå i kyl över natten.

Häll av lagen.

Skiva salladslöken och hacka äpplet.

Blanda crème fraiche, salladslök, äpple, peppar och majonnäs i en bunke.

Varva svamp och majonnäsblandningen i en burk. Sätt på lock. Låt stå minst ett dygn före servering. Garnera med smörgåskrasse innan servering.

15684