PANERAD SILL MED PICKLAD LÖK & CITRON-DILLCRÈME

Tillagningstid
20 minuter

Ingredienser

  • 1 pkt 5 minuters sill, bitad
  • Vetemjöl
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Kavring
  • Kokt potatis
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 citron
  • 1 knippa dill
  • Salt & peppar

Picklad rödlök

  • 1 Rödlök
  • 0.5 socker
  • 2.5 msk ättikssprit (12%)
  • 1 dl vatten

Recept

1

Skiva rödlöken tunt och lägg i en klassisk 1-2-3 lag.

2

Häll upp mjöl, ströbröd och vispat ägg på tre fat. Vänd sillbitarna först i mjöl, sen i ägg och till sist ströbröd.

3

Stek sillen hastigt i brynt smör på båda sidor så att den blir lite frasig och får färg.

4

Blanda majonnäs med finhackad dill, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt & peppar.

5

Stansa ut fyrkanter av kavringen, lägg på en bit skivad kokt potatis, lite picklad rödlök, 1 sillbit och toppa med citron-dillcrèmen.

Relaterade produkter