MATJESWRAP MED PAK CHOI & LINGONCHUTNEY

Tillagningstid
15

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 burk Abba Klassisk Matjessill
  • 1 pak choi, salladsblad
  • 1 näve ärtskott
  • 4-6 färskpotatisar, kokade
  • 1 dl västerbottenost
  • 1 dl gräddfil
  • ev. smör till tunnbröden

Lingonchutney

  • 2 dl lingon, frysta eller färska
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk honung

Recept

Lingonchutney
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den är mjuk och tillsätt sockret och bryn i några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en krämig konsistens. (Matjeswrappen blir självklart god med rårörda lingon eller lingonsylt också.)

Om du vill, börja med att breda smör på tunnbrödrullarna. Lägg ut pak choi-blad och ärtskott samt skivad färskpotatis. Klicka ut gräddfil, strö västerbottenost, montera matjesill och lingonchutney på toppen. Vik ihop och njut!

800

Relaterade produkter