MATJESWRAP MED PAK CHOI & LINGONCHUTNEY

Tillagningstid
10-15 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 burk Abba Klassisk Matjessill
  • 1 pak choi, salladsblad
  • 1 näve ärtskott
  • 4-6 färskpotatisar, kokade
  • 1 dl västerbottenost
  • 1 dl gräddfil
  • ev. smör till tunnbröden

Lingonchutney

  • 2 dl lingon, frysta eller färska
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk honung

Recept

Lingonchutney
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den är mjuk och tillsätt sockret och bryn i några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en krämig konsistens. (Matjeswrappen blir självklart god med rårörda lingon eller lingonsylt också.)

Om du vill, börja med att breda smör på tunnbrödrullarna. Lägg ut pak choi-blad och ärtskott samt skivad färskpotatis. Klicka ut gräddfil, strö västerbottenost, montera matjesill och lingonchutney på toppen. Vik ihop och njut!

800

Relaterade produkter