MATJESSILL MED BRYNT SMÖR-VINÄGRETT OCH MANDELSLUNGAD POTATIS

Tillagningstid
30 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 2 burkar (à 200 g) Abba Klassisk Matjes
  • 1 st rödlök, hackad
  • 0.5 dl balsamicovinäger
  • 1.5 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 0.5 rivet skal av citron
  • 50 g smör
  • dill och bladpersilja

Potatis

  • 600 g nykokt färskpotatis
  • 1 msk smält smör
  • 40 g flagad rostad mandel

Recept

1

Koka upp vinäger med socker, salt och citronskal i en kastrull.

2

Lägg i löken och låt koka upp.

3

Dra av kastrullen från plattan.

4

Värm smöret i en stekpanna tills det är brynt.

5

Sila smöret över löken.

6

Slå vinägretten över matjesillen och strö över örterna.

7

Servera med nykokt färskpotatis som slungats med flagad mandel.

Relaterade produkter