MATJESFAT

Portioner
4

Ingredienser

  • 2 burkar Klassisk Matjessill
  • Kokt nypotatis
  • 4 Ägg
  • Sallad
  • Rädisor
  • Crème fraiche
  • Rödlök
  • Gräslök
  • Ev. ätbara blommor till dekoration (penséer)

Recept

1

Koka äggen till krämig konsistens (ca 8 minuter), skala och dela i halvor. Vispa crème fraichen till en fast och krämig konsistens.

2

Börja med att lägga ut några dekorativa salladsblad i botten på ett stort fat. Halvera den kokta nypotatisen, och sprid ut tillsammans med rädisor, ägghalvorna och matjesbitarna. Spritsa ut crème fraichen bredvid potatisarna (det går även bra att klicka ut den). Toppa med finhackad rödlök, gräslök och eventuellt ätbara blommor (penséer).

3

Servera som en del av en buffé eller som en fräsch och god sommarlunch! Receptet är angett för 4 portioner, men passar bra till flera om det är en del av en buffé.

4

Tips! Det går även bra att toppa rätten med stenbitsrom och lite brynt smör.

Relaterade produkter