MATJESFAT

En tallrik med matjes från Abba. PÅ fatet finns även ägg, sallad och allt ser gott och fräscht ut. a

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 2 burkar Klassisk Matjessill
  • Kokt nypotatis
  • 4 Ägg
  • Sallad
  • Rädisor
  • Crème fraiche
  • Rödlök
  • Gräslök
  • Ev. ätbara blommor till dekoration (penséer)

Recept

Koka äggen till krämig konsistens (ca 8 minuter), skala och dela i halvor. Vispa crème fraichen till en fast och krämig konsistens.

Börja med att lägga ut några dekorativa salladsblad i botten på ett stort fat. Halvera den kokta nypotatisen, och sprid ut tillsammans med rädisor, ägghalvorna och matjesbitarna. Spritsa ut crème fraichen bredvid potatisarna (det går även bra att klicka ut den). Toppa med finhackad rödlök, gräslök och eventuellt ätbara blommor (penséer).

Servera som en del av en buffé eller som en fräsch och god sommarlunch! Receptet är angett för 4 portioner, men passar bra till flera om det är en del av en buffé.

Tips! Det går även bra att toppa rätten med stenbitsrom och lite brynt smör.

781

Relaterade produkter