LERPOTTASILL MED BRYNT SMÖR OCH FÄRSKPOTATIS

Mmm, vem älskar inte lerpottasill? En skånsk rätt med kryddig matjessill och kokt potatis. Vi tipsar om vårt recept på lerpottasill med brynt smör och färskpotatis – en riktig höjdare! Toppad med en massa goda tillbehör såsom rödlök, dill och röd stenbitsrom. Allt du behöver göra är att koka ägg och potatis, sedan är det är bara att lägga upp. Använd våra hela matjesfiléer och rätten är klar fortare än kvickt. Lerpottasill med brynt smör är en klar favorit!

Tillagningstid
25 minuter

Ingredienser

  • 1 förpackning (ca 4 filéer) Hela Matjesfiléer
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1/2 dl hackad rödlök
  • 100 gram smör
  • 500 gram kokt färskpotatis
  • 1 burk Röd Stenbitsrom
  • 2 dl gräddfil
  • 1 bunt dill

Recept

Koka potatisen, koktid beroende på storlek på potatis, men runt 18-20 min och låt svalna.

Koka äggen ca 8 min och låt svalna.

Lägg upp sillen på ett fat.

Dela potatisen & äggen och lägg den runt sillen.

Toppa med rödlök, gräslök och dill.

Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt, häll det över sillen.

Toppa med rom, dill och servera med gräddfil.

521058